Protestni val ohromil Italijo

Foto: Profimedia Stavka v Italiji Foto: Profimedia Stavka v Italiji Foto: Profimedia Stavka v Italiji Foto: Profimedia Stavka v Italiji Foto: Profimedia Stavka v Italiji Foto: Profimedia Stavka v Italiji
Italijanske sindikalne organizacije so danes pozvale k vsesplošnim protestom proti varčevalnim ukrepom Mattea Renzija. Protesti so potekali v 25 italijanskih mestih.
Oglej si celoten članek

V sosednji Italiji so se danes vrstile protestne povorke zaposlenih v javnem in realnem sektorju, študentov, nezaposlenih, brezdomcev, prekernih delavcev. V vseh večjih mestih so zaustavili promet in izpostavljali “Vsi proti Matteu Renziju!” Več deset tisoč Italijanov je protestiralo proti vladnemu predlogu zakona o delu, v katerem bi po novem ukinili prepoved odpovedi brez utemljenega razloga.

V Rimu so nekateri protestniki metali jajca na zgradbo gospodarskega ministrstva, v Milanu, Padovi in Pisi pa je prišlo do spopadov protestnikov in policije. V Padovi je poškodovan šef policije. V več mestih je policija, da bi umirila izgrednike, uporabila solzivec.

S protesti bodo italijanski sindikati nadaljevali, za 5. december so napovedali 8-urno stavko. Sindikati se poleg lažjemu odpuščanju borijo za zvišanje že več let zamrznjenih plač za javne uslužbence in za reformo javne uprave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.