Protestniki vdrli v bolnišnico

Foto: Žurnal24 Evakuacija bolnikov (Foto: EPA)
Zaradi vdora tajskih protestnikov so morali iz bolnišnice v Bangkoku evakuirati bolnike. Protestniki so se kasneje za incident opravičili.
Oglej si celoten članek

Okrog sto protestnikov proti tajski vladi je vdrlo v bolnišnico v Bangkoku, ker so mislili, da se v njej skrivajo vojaki. Zdravstveno osebje je takoj evakuiralo bolnike v druge bolnišnice, prekinili so tudi vse operacije, razen nujnih.

Protestniki so bolnišnico kmalu zapustili, ko so ugotovili, da so naredili veliko napako. "V imenu vseh vodij protestnikov se opravičujem javnosti in bolnikom,"pravi eden od vodij Weng Tojirakarn. "Položaj je ušel izpod nadzora. Naš namen ni, da bi onemogočali delo bolnišnice."

Bolnišnica je sicer izrecno zaprosila vojake, da ne bi bili v njeni bližini, ravno zato, da se ne bi zgodilo kaj podobnega.

Zunanji minister Tajske Kasit Piromya sicer zagotavlja, da pri boju s protestniki, ki so na ulicah od 14. marca in zahtevajo predčasne volitve, ne potrebujejo mednarodne pomoči. "Vse je pod nadzorom," pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.