Svet
11 ogledov

Protestniki vdrli v bolnišnico

Evakuacija bolnikov (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zaradi vdora tajskih protestnikov so morali iz bolnišnice v Bangkoku evakuirati bolnike. Protestniki so se kasneje za incident opravičili.

Okrog sto protestnikov proti tajski vladi je vdrlo v bolnišnico v Bangkoku, ker so mislili, da se v njej skrivajo vojaki. Zdravstveno osebje je takoj evakuiralo bolnike v druge bolnišnice, prekinili so tudi vse operacije, razen nujnih.

Protestniki so bolnišnico kmalu zapustili, ko so ugotovili, da so naredili veliko napako. "V imenu vseh vodij protestnikov se opravičujem javnosti in bolnikom,"pravi eden od vodij Weng Tojirakarn. "Položaj je ušel izpod nadzora. Naš namen ni, da bi onemogočali delo bolnišnice."

Bolnišnica je sicer izrecno zaprosila vojake, da ne bi bili v njeni bližini, ravno zato, da se ne bi zgodilo kaj podobnega.

Zunanji minister Tajske Kasit Piromya sicer zagotavlja, da pri boju s protestniki, ki so na ulicah od 14. marca in zahtevajo predčasne volitve, ne potrebujejo mednarodne pomoči. "Vse je pod nadzorom," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.