Prva dama Francije v ljubezenskem trikotniku

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prva dama Francije, Valerie Trierweiler, namerava tožiti avtorje biografije Povzročiteljica težav, v kateri pišejo, da se je hkrati sestajala s tremi moškimi.
Oglej si celoten članek

Valerie Trierweiler naj bi svojega moža več let varala s poročenim Patrickom Devedjianom, ministrom v prejšnji francoski vladi. V tem času pa naj bi prijateljevala tudi z zdajšnjim francoskim predsednikom Francoisom Hollandom. Ker se Devedjian ni hotel ločiti, se je Trierweilerjeva odločila za Hollanda, ki je bil prav tako v zvezi. "Devedjian je tako dolgo okleval, da se je Trierweilerjeva vedno bolj nagibala k Hollandu,“ je povedal eden od avtorjev neavtorizirane biografije Christophe Jakubyszyn.

Knjiga je pod vprašaj postavila tako moralnost kot profesionalnost prve dame, ki je po poklicu novinarka. Avtorji namigujejo, da so ljubezenska razmerja z visokim predstavnikom desnice in nato še levice na njeno delo zagotovo vplivala.

Trierweilerjeva in Devedjian sta že napovedala tožbo. Predsednik Hollande pa je preko svojega tiskovnega predstavnika sporočil, da o tožbi ne razmišlja in da knjige ne namerava komentirati.

Knjiga je v Franciji sicer sprožila debato, ali lahko razkritje skrivnosti iz zasebnega življenja prve dame opravičujejo z javnim interesom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:47 13. Oktober 2012.

    ...zato pa je prva, dama!

  • 13:11 13. Oktober 2012.

    Hja no, če ima pa socijalni čut.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.