Svet
10 ogledov

Prva dama Francije v ljubezenskem trikotniku

Valerie Trierweiler Francois Hollande Reuters
Prva dama Francije, Valerie Trierweiler, namerava tožiti avtorje biografije Povzročiteljica težav, v kateri pišejo, da se je hkrati sestajala s tremi moškimi.

Valerie Trierweiler naj bi svojega moža več let varala s poročenim Patrickom Devedjianom, ministrom v prejšnji francoski vladi. V tem času pa naj bi prijateljevala tudi z zdajšnjim francoskim predsednikom Francoisom Hollandom. Ker se Devedjian ni hotel ločiti, se je Trierweilerjeva odločila za Hollanda, ki je bil prav tako v zvezi. "Devedjian je tako dolgo okleval, da se je Trierweilerjeva vedno bolj nagibala k Hollandu,“ je povedal eden od avtorjev neavtorizirane biografije Christophe Jakubyszyn.

Knjiga je pod vprašaj postavila tako moralnost kot profesionalnost prve dame, ki je po poklicu novinarka. Avtorji namigujejo, da so ljubezenska razmerja z visokim predstavnikom desnice in nato še levice na njeno delo zagotovo vplivala.

Trierweilerjeva in Devedjian sta že napovedala tožbo. Predsednik Hollande pa je preko svojega tiskovnega predstavnika sporočil, da o tožbi ne razmišlja in da knjige ne namerava komentirati.

Knjiga je v Franciji sicer sprožila debato, ali lahko razkritje skrivnosti iz zasebnega življenja prve dame opravičujejo z javnim interesom.

Komentarjev 2
  • 1111 13:47 13.oktober 2012.

    ...zato pa je prva, dama!

  • juventus1897 13:11 13.oktober 2012.

    Hja no, če ima pa socijalni čut.