Prva smrt med begunci na Hrvaškem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na poti proti Nemčiji je na hrvaških tleh umrla prva begunka. 63-letnica iz Afganistana naj bi v begunskem centru v Opatovcu umrla naravne smrti.
Oglej si celoten članek

Novico je za hrvaški spletni portal Index.hr potrdila zdravnica Maja Maja Grba Bujević, vodja kriznega centra Ministrstva za zdravje. 63-letni Afganistanki naj bi postalo slabo, ko je izstopila iz avtobusa.

"Poskušali smo z oživljanjem, a ji nismo mogli več pomagati. Na poti je pokojno spremljala družina. Dejali so, da je bila gospa zelo bolna. Imela naj bi težave s srcem in pljuči," je pojasnila Grba Bujević.

Pokop na muslimanskem pokopališču

Predstavnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović je prav tako za Index dejal, da bodo truplo pokojne afganistanke pokopali na muslimanskem pokopališču v Gunji.

"Njena družina je zahtevala, da jo pokopljejo na muslimanskem pokopališču, to pa je v Gunji. Pokop bomo organizirali v dogovoru z lokalnimi oblastmi in Islamsko skupnostjo v Gunji," je dejal Džigumović.

Preberite še:

Begunce vozili vso noč

Do zdaj 3.200 beguncev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:39 1. November 2015.

    Tebe tudi, kreten kretenski

  • 21:48 31. Oktober 2015.

    ste opazili, da vlada v vseh medijih popolna blokada novic v zvezi z begunci ?<br />tudi na hrvaškem.<br />posvečali smo …

  • 19:16 31. Oktober 2015.

    Do sedaj se je dalo v Avganistanu živet,sedaj je pa vse narobe,da še takšni stari, bolani bežijo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.