Svet
67 ogledov

Prva smrt med begunci na Hrvaškem

prečkanje Žurnal24 main
Na poti proti Nemčiji je na hrvaških tleh umrla prva begunka. 63-letnica iz Afganistana naj bi v begunskem centru v Opatovcu umrla naravne smrti.

Novico je za hrvaški spletni portal Index.hr potrdila zdravnica Maja Maja Grba Bujević, vodja kriznega centra Ministrstva za zdravje. 63-letni Afganistanki naj bi postalo slabo, ko je izstopila iz avtobusa.

"Poskušali smo z oživljanjem, a ji nismo mogli več pomagati. Na poti je pokojno spremljala družina. Dejali so, da je bila gospa zelo bolna. Imela naj bi težave s srcem in pljuči," je pojasnila Grba Bujević.

Pokop na muslimanskem pokopališču

Predstavnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović je prav tako za Index dejal, da bodo truplo pokojne afganistanke pokopali na muslimanskem pokopališču v Gunji.

"Njena družina je zahtevala, da jo pokopljejo na muslimanskem pokopališču, to pa je v Gunji. Pokop bomo organizirali v dogovoru z lokalnimi oblastmi in Islamsko skupnostjo v Gunji," je dejal Džigumović.

Preberite še:

Begunce vozili vso noč

Do zdaj 3.200 beguncev

Komentarjev 4
  • dragec 13:39 01.november 2015.

    Tebe tudi, kreten kretenski

  • valerijakregar 21:48 31.oktober 2015.

    ste opazili, da vlada v vseh medijih popolna blokada novic v zvezi z begunci ?tudi na hrvaškem.posvečali smo jim preveč pozornosti, ki so jo migranti s pridom izkoriščali.prav je tako.

  • ojla 19:16 31.oktober 2015.

    Do sedaj se je dalo v Avganistanu živet,sedaj je pa vse narobe,da še takšni stari, bolani bežijo!