Prvi ponovljen proces v Haagu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na haaškem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije začetek ponovljenega sojenja. Prejšnji proces se je končal, preden so izjave podale vse priče, del katerih naj bi ustrahovali in niso pričale.
Oglej si celoten članek

Na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije se danes začenja ponovljen proces proti nekdanjemu kosovskemu premierju Ramushu Haradinaju, tudi bivšemu poveljniku takratne Osvobodilne vojske Kosova (OVK), in soobtoženima pripadnikoma OVK Idrizu Balaju in Lahlu Brahimaju. Obtoženi so vojnih zločinov v letih 1998 in 1999 v taborišču v Jablanici.

Gre za prvi primer ponovljenega sojenja na haaškem sodišču, ki je Haradinaja in Balaja aprila 2008 na prvi stopnji oprostilo, Brahimija pa obsodilo na šest let za zapahi. Pritožbeni svet sodišča je potem odredil novo sojenje, ker naj bi se proces končal, preden so izjave podale vse priče, del katerih naj bi ustrahovali in niso pričale.

Danes naj bi bil v Haagu le uvodni nagovor, v petek pa zaslišanje prvih prič. Obtožnico so sicer skrčili, tako da trojice ne bremeni več zločinov proti človečnosti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:58 18. Avgust 2011.

    naslednja prica bo: Aziz Fekalji - poslasticar iz Pristine ;-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.