Prvi zaporniki na prostost

Foto: Žurnal24 Napovedana izpustitev 52 zapornikov bo največja na Kubi, odkar je sedanji kubans
Kubanske oblasti so včeraj izpustile oziroma odpeljale proti Španiji prve politične zapornike. Po napovedih bodo na prostost izpustile 52 zapornikov.
Oglej si celoten članek

Včeraj so izpustili tri politične zapornike, ki so jih nato odpeljali na neznano lokacijo, od koder bodo odpotovali v Španijo. Azil v Španiji naj bi sprejelo 17 zapornikov.

Kot smo že poročali, je do odločitve kubanskih oblasti o napovedani izpustitvi 52 političnih zapornikov prišlo ta teden po pogovorih s španskim zunanjim ministrom Miguelom Angelom Moratinosom. Gre sicer za del skupine 75 političnih zapornikov, ki so jih zaprli leta 2003 in obsodili na zaporne kazni od šest do 28 let.

Foto: Žurnal24

 

Nekateri mediji poročajo, da je mati enega od zapornikov dejala, da je njen sin že na poti v Havano. Moralinda Paneque, mati Joseja Luisa Garcie Panequeja naj bi prejela sporočilo, da so ga odpeljali iz zapora v bližini mesta Las Tunas. Kmalu naj bi z družino odpotoval v Madird. "Čakamo na vladni avto, da nas pride iskat in odpelje v Havano," je dejala.

Irene Viera, žena zapornika Julia Cezarja Galveza, pa pravi, da ima pred sabo še nekatere zdravniške preglede, nato pa se bo s sinom odpravila v Španijo novemu življenju naproti. "Se že poslavljam od prijateljev," je povedala.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.