Pustolovec Fosset izginil

Foto: Žurnal24 Steva Fossetta so februarja razglasili za mrtvega.
Reševalci iščejo pogrešanega ameriškega pustolovca Steva Fosseta, poznanega kot človeka, ki je z balonom obkrožil svet in dosegel več svetovnih rekordov.
Oglej si celoten članek

Zadnjič so ga videli v ponedeljek zjutraj, ko je vzletel z zasebnega letališča na ranču hotelskega magnata Barrona Hiltona v Nevadi in se po tem ni več ni več oglasil.

Iskalno akcijo so sprožili potem, ko je njegova družina sporočila, da se ni vrnil z izleta, ki naj bi trajal le nekaj ur. Goriva naj bi imel le za pet do šest ur. Iščejo ga z letali in helikopterji ter na tleh.

Lomilec rekordov
Fossett je obogatel s trgovanjem na ameriški borzi, vendar je bolj poznan po nevarnih pustolovščinah, s katerimi je kot pilot, balonar in pomorščak dosegel več svetovnih rekordov.
Leta 1995 je postal prvi človek, ki je z balonom preletel Tihi ocean, leta 2002 pa je kot prvi z balonom obkrožil svet.

Marca leta 2005 je obkrožil Zemljo brez postanka in brez dolivanja goriva, lani pa je z jadralnim letalom dosegel nov višinski rekord – nad Andi je menda dosegel višino 15,44 kilometra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.