Svet
0 ogledov

Pustolovec Fosset izginil

Steva Fossetta so februarja razglasili za mrtvega. Žurnal24 main
Reševalci iščejo pogrešanega ameriškega pustolovca Steva Fosseta, poznanega kot človeka, ki je z balonom obkrožil svet in dosegel več svetovnih rekordov.

Zadnjič so ga videli v ponedeljek zjutraj, ko je vzletel z zasebnega letališča na ranču hotelskega magnata Barrona Hiltona v Nevadi in se po tem ni več ni več oglasil.

Iskalno akcijo so sprožili potem, ko je njegova družina sporočila, da se ni vrnil z izleta, ki naj bi trajal le nekaj ur. Goriva naj bi imel le za pet do šest ur. Iščejo ga z letali in helikopterji ter na tleh.

Lomilec rekordov
Fossett je obogatel s trgovanjem na ameriški borzi, vendar je bolj poznan po nevarnih pustolovščinah, s katerimi je kot pilot, balonar in pomorščak dosegel več svetovnih rekordov.
Leta 1995 je postal prvi človek, ki je z balonom preletel Tihi ocean, leta 2002 pa je kot prvi z balonom obkrožil svet.

Marca leta 2005 je obkrožil Zemljo brez postanka in brez dolivanja goriva, lani pa je z jadralnim letalom dosegel nov višinski rekord – nad Andi je menda dosegel višino 15,44 kilometra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.