Putin o odnosih z ZDA po nastopu Trumpa

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaupanje med Moskvo in Washingtonom se je poslabšalo, odkar je Donald Trump prevzel odgovornosti ameriškega predsednika, je v intervjuju, objavljenem danes, izjavil ruski predsednik Vladimir Putin.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje, kako ruski predsednik Vladimir Putin ocenjuje rusko-ameriške odnose, odkar je Donald Trump nastopil položaj ameriškega predsednika, je Putin odgovoril: "Lahko bi rekli, da se je stopnja zaupanja predvsem na vojaškem področju ni poboljšala, pač pa poslabšala."

Na vrašanje, kaj meni glede obtožb, da je sirska vlada izvedla kemijski napad v pokrajini Idlib, je Putin odgovoril kratko, in sicer, da je Damask predal vse zaloge kemičnega orožja. Dodal je, da verjame, da obstajata dva možna razloga za incident; da so sirska letala zadela skladišče kemičnega orožja upornikov, zaradi česar je prišlo do spuščanja strupov v ozračje, ali da je incident namerno načrtovan zgolj z enim razlogom, ad bi se diskreditiralo sirsko vlado.

Kot je znano, napad s kemičnim orožjem na civilno prebivalstvo je vzpodbudil ZDA, da so odgovorile z raketnim napadom na Sirijo. Putin je ameriško posredovanje označil za agresijo na suvereno državo in kršitev mednarodnega prava na podlagi izmišljenih izgovorov.

Prav danes je sicer na svojem prvem obisku v Moskvi ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki naj bi se po napovedih sestal tudi z ruskim predsednikom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:58 12. April 2017.

    Vse prepogosto se dogaja, da ZDA uprizarjajo lažni napad samo zato, da bi lahko pričele vojno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.