Svet
78 ogledov

Putin o odnosih z ZDA po nastopu Trumpa

Vladimir Putin EPA
Zaupanje med Moskvo in Washingtonom se je poslabšalo, odkar je Donald Trump prevzel odgovornosti ameriškega predsednika, je v intervjuju, objavljenem danes, izjavil ruski predsednik Vladimir Putin.

Na vprašanje, kako ruski predsednik Vladimir Putin ocenjuje rusko-ameriške odnose, odkar je Donald Trump nastopil položaj ameriškega predsednika, je Putin odgovoril: "Lahko bi rekli, da se je stopnja zaupanja predvsem na vojaškem področju ni poboljšala, pač pa poslabšala."

Na vrašanje, kaj meni glede obtožb, da je sirska vlada izvedla kemijski napad v pokrajini Idlib, je Putin odgovoril kratko, in sicer, da je Damask predal vse zaloge kemičnega orožja. Dodal je, da verjame, da obstajata dva možna razloga za incident; da so sirska letala zadela skladišče kemičnega orožja upornikov, zaradi česar je prišlo do spuščanja strupov v ozračje, ali da je incident namerno načrtovan zgolj z enim razlogom, ad bi se diskreditiralo sirsko vlado.

Kot je znano, napad s kemičnim orožjem na civilno prebivalstvo je vzpodbudil ZDA, da so odgovorile z raketnim napadom na Sirijo. Putin je ameriško posredovanje označil za agresijo na suvereno državo in kršitev mednarodnega prava na podlagi izmišljenih izgovorov.

Prav danes je sicer na svojem prvem obisku v Moskvi ameriški državni sekretar Rex Tillerson, ki naj bi se po napovedih sestal tudi z ruskim predsednikom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:58 12.april 2017.

    Vse prepogosto se dogaja, da ZDA uprizarjajo lažni napad samo zato, da bi lahko pričele vojno!