Putin ob odprti krsti prijatelja pokazal čustva

Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin Foto: Profimedia Vladimir Putin
Tudi vladar Rusije je samo človek.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v petek udeležil pogrebne slovesnosti ministra za izredne razmere Jevgenija Ziničeva, ki je star 55 let umrl v tragičnih razmerah na Arktiki. Ob odprti krsti pokojnika je slovesnost potekala v osrednjem državnem kriznem centru. 

Objektivi so ujeli trenutek, ko se je Putin še zadnjič poslavljal od najprej telesnega stražarja, nato pa dolgoletnega sodelavca in enega najtesnejših zaupnikov. Ziničeva nenadna smrt je za Putina hud udarec, kar je pokazal tudi ob krsti. 

Predsednik je nato prisedel k Zeničevi vdovi. 

Uradna različica dogodkov pravi, da je ruski minister za izjemne razmere Jevgenij Ziničev umrl med poskusom reševanja ruskega filmskega režiserja Aleksandra Melnika. Temu je med snemanjem vaj reševalnih ekip v bližini sibirskega kraja Norilsk na Arktiki spodrsnilo in je s pečine padel v vodo. 55-letni Ziničev mu je brez razmišljanja priskočil na pomoč, skočil v vodo, a priletel na skalo in se ubil, je poročala STA.

V nesreči je umrl tudi Melnik, ki je bil eden slavnih ruskih režiserjev. Med najbolj znanimi njegovimi stvaritvami sta Novaja Zemlja (Nova Zemlja) iz leta 2008 in Teritorij iz leta 2015.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • F16
    09:53 23. September 2021.

    Pravilna ugotovitev! Putin je človek. Smešno ko nekdo piše o najnižjem nivoju inteligence in primerjavi z Janezem. Tudi Bog in …

  • 00:42 16. September 2021.

    To je moral biti pa tres dober prijatelj, da je Putin pokazal, da sploh ve kaj je čustvo. O čustvih …

  • 16:26 11. September 2021.

    mrtav ladan ko spricer.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.