Svet
22192 ogledov

Putin ob odprti krsti prijatelja pokazal čustva

Vladimir Putin
1/7
Profimedia
Tudi vladar Rusije je samo človek.

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v petek udeležil pogrebne slovesnosti ministra za izredne razmere Jevgenija Ziničeva, ki je star 55 let umrl v tragičnih razmerah na Arktiki. Ob odprti krsti pokojnika je slovesnost potekala v osrednjem državnem kriznem centru. 

Objektivi so ujeli trenutek, ko se je Putin še zadnjič poslavljal od najprej telesnega stražarja, nato pa dolgoletnega sodelavca in enega najtesnejših zaupnikov. Ziničeva nenadna smrt je za Putina hud udarec, kar je pokazal tudi ob krsti. 

Predsednik je nato prisedel k Zeničevi vdovi. 

Uradna različica dogodkov pravi, da je ruski minister za izjemne razmere Jevgenij Ziničev umrl med poskusom reševanja ruskega filmskega režiserja Aleksandra Melnika. Temu je med snemanjem vaj reševalnih ekip v bližini sibirskega kraja Norilsk na Arktiki spodrsnilo in je s pečine padel v vodo. 55-letni Ziničev mu je brez razmišljanja priskočil na pomoč, skočil v vodo, a priletel na skalo in se ubil, je poročala STA.

V nesreči je umrl tudi Melnik, ki je bil eden slavnih ruskih režiserjev. Med najbolj znanimi njegovimi stvaritvami sta Novaja Zemlja (Nova Zemlja) iz leta 2008 in Teritorij iz leta 2015.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar F16
    F16 09:53 23.september 2021.

    Pravilna ugotovitev! Putin je človek. Smešno ko nekdo piše o najnižjem nivoju inteligence in primerjavi z Janezem. Tudi Bog in hudič sta si na las podobna. Je treba razločevati. Putin je Bog! Za Janeza se itak ve :)

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:42 16.september 2021.

    To je moral biti pa tres dober prijatelj, da je Putin pokazal, da sploh ve kaj je čustvo. O čustvih in Putinu bi bilo bogokletno govoriti. Približno tako kot pri našemu Janezu. Tukaj gre le za ljudi z najnižjim nivojem ...prikaži več čustvene inteligence.

  • jakec1575 16:26 11.september 2021.

    mrtav ladan ko spricer.