Putin se EU smeji v brk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ruski predsednik nad to otvoritvijo posebej navdušen. EU investicijo močno obsoja.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj slavnostno odprl železniški most, ki Rusijo povezuje s Krimskim polotokom, ki si ga je Rusija leta 2014 priključila od Ukrajine.

Ob otvoritvi je Putin komentiral, da je odprtje železniškega mostu z dvema progama "zelo pomemben dogodek", ki bo pozitivno vplival na vse rusko gospodarstvo. Čez most se je zapeljal v kabini lokomotive. "Gremo!" je Putin dejal v kabini pri strojevodji na začetku poti v mestu Kerč na Krimu. Nato je med vožnjo po 19-kilometrskem mostu v vagonu pil čaj z delavci, je poročala STA.

T. i. Krimski most, vreden 228 milijard rubljev oziroma 3,3 milijarde evrov, povezuje rusko regijo Krasnodar in krimsko mesto Kerč ter prečka ožino med Črnim in Azovskim morjem. Gre za najdaljši most v Rusiji in Evropi.

Evropska unija je sicer odprtje mostu včeraj ostro obsodila. Kot poudarja, gre za novo kršitev suverenosti Ukrajine. V sporočilu za javnost izpostavlja, da je bil most zgrajen brez dovoljenja Ukrajine ter da gre za nov korak k prisilni vključitvi nezakonito priključenega polotoka. Dodaja še, da most omejuje plovbo ladij, ki bi želele v ukrajinska pristanišča v Azovskem morju.

Resno opozorilo Putin: "Svetu grozi kaos brez meja"

Foto: Profimedia Vladimir Putin

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 16:41 25. December 2019.

    Rusi niso nič krivi, za Krim, ker tam ni bil najden Novičok...

  • 09:30 25. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 05:18 25. December 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.