Putin z lado na vzhod

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ruski premier Putin z rumeno lado „kalino“ na poti po vzhodu države. Osebno bi se rad prepričal, kako se pelje po nedavno dograjeni cesti, ki povezuje ruski vzhod z zahodom.
Oglej si celoten članek

Premieri različnih držav imajo odnos do različnih znamk avtomobilov; medtem ko našega Pahorja vežejo sentimentalni spomini na Renaultove skoraj starodobne "katrce", je Putin očitno navezan na lade.

Fotografije Putina na novem ekhibicionističnem podvigu si oglejte tukaj.

 

Z ladinim malčkom „kalino“ se je – medijem na očeh – podal na vzhod države. Tam so nedavno dokončali dolgoletno gradnjo ceste od mesta Habarovsk do Čite v Sibiriji. Z izgradnjo te ceste je zdaj možno z neprekinjeno vožnjo prečkati celo Rusijo.

Na pravcatem „road-tripu“ se Putin ustavlja v majhnih ruskih krajih, klepeta z meščani ter seveda novinarji in fotografi, ki ga spremljajo. To je – kot smo že poročali – le eden izmed tovrstnih Putinovih medijskih podvigov, ki si jih običajno privošči med poletjem. Letos je tako pred bliskavicami lovil kite, vozil motor Harley Davidson in upravljal z letalom.

Med obiskom se je lotil tudi resnejših tem; včeraj je povedal, da se – tako kot vsa globalna ekonomija – tudi ruska od krize pobira postopno. „Ne bomo si hitro opomogli, v tem trenutku je pomembnejše vprašanje, ali smo že prešli padanje,“ je med včerajšnjim postankom poudaril Putin in dodal, da vlada nadaljuje s protikriznimi ukrepi, saj si trg še ni opomogel, prav tako pa se ni okrepila niti kupna moč državljanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.