Svet
9 ogledov

Putin z lado na vzhod

1/5
Žurnal24 main
Ruski premier Putin z rumeno lado „kalino“ na poti po vzhodu države. Osebno bi se rad prepričal, kako se pelje po nedavno dograjeni cesti, ki povezuje ruski vzhod z zahodom.

Premieri različnih držav imajo odnos do različnih znamk avtomobilov; medtem ko našega Pahorja vežejo sentimentalni spomini na Renaultove skoraj starodobne "katrce", je Putin očitno navezan na lade.

Fotografije Putina na novem ekhibicionističnem podvigu si oglejte tukaj.

 

Z ladinim malčkom „kalino“ se je – medijem na očeh – podal na vzhod države. Tam so nedavno dokončali dolgoletno gradnjo ceste od mesta Habarovsk do Čite v Sibiriji. Z izgradnjo te ceste je zdaj možno z neprekinjeno vožnjo prečkati celo Rusijo.

Na pravcatem „road-tripu“ se Putin ustavlja v majhnih ruskih krajih, klepeta z meščani ter seveda novinarji in fotografi, ki ga spremljajo. To je – kot smo že poročali – le eden izmed tovrstnih Putinovih medijskih podvigov, ki si jih običajno privošči med poletjem. Letos je tako pred bliskavicami lovil kite, vozil motor Harley Davidson in upravljal z letalom.

Med obiskom se je lotil tudi resnejših tem; včeraj je povedal, da se – tako kot vsa globalna ekonomija – tudi ruska od krize pobira postopno. „Ne bomo si hitro opomogli, v tem trenutku je pomembnejše vprašanje, ali smo že prešli padanje,“ je med včerajšnjim postankom poudaril Putin in dodal, da vlada nadaljuje s protikriznimi ukrepi, saj si trg še ni opomogel, prav tako pa se ni okrepila niti kupna moč državljanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.