Putinov nagovor ob 8. marcu

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes zatrdil, da v vojni v Ukrajini ne sodelujejo ruski naborniki ali rezervisti, temveč le profesionalni vojaki. Medtem v Pentagonu trdijo, da Moskva za boje v Ukrajini novači Sirce in druge tuje borce.
Oglej si celoten članek

Putin je v izjavi, ki so jo v Kremlju objavili ob mednarodnem dnevu žensk, zatrdil, da se v Ukrajini borijo samo profesionalni vojaki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodal je, da razume skrbi mater in žena ter drugih sorodnikov vojakov, ki so v Ukrajini. "Lahko ste ponosni nanje," je dejal.

Obljubil je še, da tudi v prihodnje v vojno ne nameravajo vpoklicati rezervistov. "Nalogo bodo opravili poklicni vojaki. Zagotovili bodo varnost in mir ruskega naroda," je dodal Putin.

V ameriškem obrambnem ministrstvu pa medtem pravijo, da si Putin prizadeva za sodelovanje v bojih v Ukrajini pridobiti tuje borce, zlasti iz Sirije, ki naj bi sodelovali v urbanih bojih v Kijevu in drugih mestih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik Pentagona John Kirby je povedal, da je nekaj tujih plačancev že v Ukrajini, vendar pa ni jasno, kako uspešna je Rusija pri novačenju tujcev.

V bojih v Ukrajini na ruski strani sodelujejo tudi borci iz Čečenije.

Borci iz tujine sodelujejo tudi na ukrajinski strani. Po navedbah zunanjega ministra Dmitra Kulebe naj bi v državo prišlo okoli 20.000 ljudi, ki so se pripravljeni boriti za Ukrajino, poroča AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 23:36 8. Marec 2022.

    Živel gospod Putin in gospod Kadyrov. Rešitelji normalnega sveta, hvala vam, ker ste uničili zahodni laboratorij, kjer so razvijali bio-kemično …

  • 13:20 8. Marec 2022.

    Marš!!!Samo pogledati tega zabuhlega prihopata,....adijo pamet...skriva se pa za riti drugih in pametuje....le kdaj se bodo njgeovi"generali"spametovali????????

  • 11:27 8. Marec 2022.

    Iz prve roke: ''ne novači rezervistov'', samo vsi za boj dovolj stari moški so že prejšnji teden dobili poziv, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.