Svet
18156 ogledov

Putinov nagovor ob 8. marcu

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes zatrdil, da v vojni v Ukrajini ne sodelujejo ruski naborniki ali rezervisti, temveč le profesionalni vojaki. Medtem v Pentagonu trdijo, da Moskva za boje v Ukrajini novači Sirce in druge tuje borce.

Putin je v izjavi, ki so jo v Kremlju objavili ob mednarodnem dnevu žensk, zatrdil, da se v Ukrajini borijo samo profesionalni vojaki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodal je, da razume skrbi mater in žena ter drugih sorodnikov vojakov, ki so v Ukrajini. "Lahko ste ponosni nanje," je dejal.

Obljubil je še, da tudi v prihodnje v vojno ne nameravajo vpoklicati rezervistov. "Nalogo bodo opravili poklicni vojaki. Zagotovili bodo varnost in mir ruskega naroda," je dodal Putin.

V ameriškem obrambnem ministrstvu pa medtem pravijo, da si Putin prizadeva za sodelovanje v bojih v Ukrajini pridobiti tuje borce, zlasti iz Sirije, ki naj bi sodelovali v urbanih bojih v Kijevu in drugih mestih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik Pentagona John Kirby je povedal, da je nekaj tujih plačancev že v Ukrajini, vendar pa ni jasno, kako uspešna je Rusija pri novačenju tujcev.

V bojih v Ukrajini na ruski strani sodelujejo tudi borci iz Čečenije.

Borci iz tujine sodelujejo tudi na ukrajinski strani. Po navedbah zunanjega ministra Dmitra Kulebe naj bi v državo prišlo okoli 20.000 ljudi, ki so se pripravljeni boriti za Ukrajino, poroča AFP.

Komentarjev 24
  • jozicamurn 23:36 08.marec 2022.

    Živel gospod Putin in gospod Kadyrov. Rešitelji normalnega sveta, hvala vam, ker ste uničili zahodni laboratorij, kjer so razvijali bio-kemično orožje proti Rusom in ostalemu svetu ter dokaze poslali v UN in v medije, hvala vam, ker rešujete boge ljudi ...prikaži več v Ukrajini od te neo-naci izplake mafijcev in da bo končno zavladala trda roka nad tistimi, ki so si tako hitro želeli priti do oblasti in v NATO ter EU, pozabili pa so, da ubijanje Rusov ne bi bilo in ne bo nikoli pozabljeno. Živela Rusija!

  • migi 13:20 08.marec 2022.

    Marš!!!Samo pogledati tega zabuhlega prihopata,....adijo pamet...skriva se pa za riti drugih in pametuje....le kdaj se bodo njgeovi"generali"spametovali????????

  • Majazmaja 11:27 08.marec 2022.

    Iz prve roke: ''ne novači rezervistov'', samo vsi za boj dovolj stari moški so že prejšnji teden dobili poziv, da se oglasijo na najbližji izpostavi obrambnega ministrstva.