Putinova reakcija glede opozorila ruskim ženskam

Foto: Epa
Foto: Epa
Političarka jih je posvarila, da naj se ne spuščajo v spolne odnose s tujci. Putin pravi drugače.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je preko kremeljske službe za odnose z javnostmi Rusinjam sporočil, da jim ni potrebno slediti svarilu. "Rusinje lahko odločajo same sase. Najboljše ženske na svetu so," je komentiral Dmitrij Peskov, vodja omenjene kremeljske službe.

Pred tem je med ruskimi in tujimi novinarji precej prahu dvignila izvaja predsednice parlamentarnega odbora za družino, ženske in otroke, Tamare Pletnjove. 70-letna političarka je pred nekaj dnevi izrazila upanje, da se ruske ženske ne bodo zapletale v spolne odnose s turisti, da ne bi zanosile, piše Guardian. Predvsem je pri tem izpostavila turiste drugih ras, saj da Rusinjam v tem primeru grozi nevarnost, da bodo otroka vzgajale same. Pri tem je Pletnjova spomnila še na tako imenovane otroke Olimpijskih iger v Moskvi leta 1980.

To frazo so v času Sovjetske zveze uporabljali za otroke ne-bele rase. Mnogi takšni otroci, trdi Pletnjova, so bili tarča številnih diskriminacij. Poleg tega lahko zahodni moški otroke enotavno ugrabijo, še meni političarka, ki je Rusinjam svetovala, da naj se spuščajo v odnose le s svojimi sodržavljani.

Odgovori Putin tudi o nevarnosti tretje vojne

Video To je storil Putin, ko so odrinili veterana

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.