Svet
6650 ogledov

Putin tudi o nevarnosti tretje vojne

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes odgovarjal na vprašanja državljanov.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v današnjem televizijskem pogovoru, v katerem je odgovarjal na vprašanja gledalcev, poudaril, da gre Rusija v pravo smer. Rusi so za pogovor, ki običajno traja več ur, že pred začetkom postavili okoli dva milijona vprašanj.

Glede odnosov z mednarodno skupnostjo se je Putin zavzel za pogajanja, ki bodo prispevala k varnosti. Spregovoril je tudi o napetostih v odnosih z Zahodom, ki so na najnižji točki po koncu hladne vojne. Med drugim odnose zaznamujejo nestrinjanje glede konfliktov v Siriji in Ukrajini, obtožbe o vpletanju v notranje zadeve držav ter zastrupitev nekdanjega ruskega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obtožbe Zahoda so tako kot sankcije namenjene "brzdanju Rusije". "K temu se zatekajo, ker Rusijo vidijo kot grožnjo, vidijo, da postaja tekmica," je poudaril. "Jasno je, da bomo branili svoje gospodarske in varnostne interese," je dejal in zagotovil, da "Rusija vedno išče kompromis".

"Čas je, da se usedemo za pogajalsko mizo in ne samo razmišljamo, ampak razvijemo ustrezne in moderne načrte, ki bodo prispevali k mednarodni in evropski varnosti," je povedal. "Tretja svetovna vojna bi pomenila konec civilizacije, zato bi se morali v mednarodni areni vzdržati ekstremnih potez, ki so izredno nevarne za moderno civilizacijo."

Vojaška parada v Moskvi Video Svet To je storil Putin, ko so odrinili veterana

Skrbi Rusov

Gledalci so v vprašanjih izražali predvsem zaskrbljenost zaradi ekonomskih težav, vključno z visokimi cenami goriva. Te so sporne predvsem zato, ker je Rusija po državi obnovila ali na novo zgradila 12 nogometnih igrišč za svetovno prvenstvo v nogometu, ki se bo pričelo prihodnji teden. Celoten proračun prvenstva sicer znaša 13 milijard ameriških dolarjev.

Putin je danes zagotovil, da bo storil vse, da bodo stadioni rentabilni. Lokalne oblasti, ki bodo po prvenstvu prevzele upravljanje stadionov, je posvaril, da stadioni ne smejo postati tržnice, kot se je zgodilo v 90. letih v Moskvi.

Vladimir Putin Priznal Svet Naročil strmoglavljenje letala s 110 potniki

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • emanuel 03:26 09.junij 2018.

    Tud Putin bluzi s tem prvenstvom kaj se zahodu ulizuje stem a kok je revežev v Rusiji pa še obkolil so ga z vsh strani pa velik govori naredi pa nč sam tisto tamalo poriva gimnastičarko

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:34 07.junij 2018.

    Če bo prišlo do kakšnih pizdarij, naj se Američani zavedajo, da pri nas niso ravno dobrodošli. Če bo treba, nam bodo že Rusi pomagali spraviti ameriško golazen na drugo stran Atlantika!

  • Avatar čavez
    čavez 19:25 07.junij 2018.

    Putin samo začni, jaz rabim najmanj 1/2 leta da pospravim vse tiste ki so na moji listi.