Radioaktivni dron za premierja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Japonskemu premierju so poslali dron z znakom za radioaktivnost in rahlim sevanjem.
Oglej si celoten članek

Na urad japonskega premierja Shinza Abeja je priletel dron, na katerem je bil znak za radioaktivnost. Policija je našla sledi minimalne radiacije, ki pa za ljudi ni nevarna. Območje so pregledali bombni tehniki in dron premera 50 centimetrov, na katerem je bila tudi kamera in steklenica vode, onesposobili. Preverjali so tudi morebitno prisotnost eksploziva, a ga niso našli.

Abeja ni bilo na uradu

Kdo je pošiljatelj, za zdaj ni znano, a japonski mediji ugibajo, da so na delu protijedrski aktivisti. Japonsko sodišče je namreč odobrilo ponovno odprtje jedrske elaktrarne na severu države, za kar se je zavzel tudi Abe, kljub zaskrbljenosti prebivalstva po katastrofi v Fukušimi 2011. Premier Abe sicer ob dogodku v stavbi urada ni bil prisoten, saj se mudi v Indoneziji, kjer sodeluje v azijsko-afriškem vrhu.

Vse bolj popularni

Droni so na Japonskem vse bolj popularni, njihovega leta ni potrebno prijavljati oblastem, če letijo pod višino 250 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.