Svet
17 ogledov

Radioaktivni dron za premierja

Dron Profimedias
Japonskemu premierju so poslali dron z znakom za radioaktivnost in rahlim sevanjem.

Na urad japonskega premierja Shinza Abeja je priletel dron, na katerem je bil znak za radioaktivnost. Policija je našla sledi minimalne radiacije, ki pa za ljudi ni nevarna. Območje so pregledali bombni tehniki in dron premera 50 centimetrov, na katerem je bila tudi kamera in steklenica vode, onesposobili. Preverjali so tudi morebitno prisotnost eksploziva, a ga niso našli.

Abeja ni bilo na uradu

Kdo je pošiljatelj, za zdaj ni znano, a japonski mediji ugibajo, da so na delu protijedrski aktivisti. Japonsko sodišče je namreč odobrilo ponovno odprtje jedrske elaktrarne na severu države, za kar se je zavzel tudi Abe, kljub zaskrbljenosti prebivalstva po katastrofi v Fukušimi 2011. Premier Abe sicer ob dogodku v stavbi urada ni bil prisoten, saj se mudi v Indoneziji, kjer sodeluje v azijsko-afriškem vrhu.

Vse bolj popularni

Droni so na Japonskem vse bolj popularni, njihovega leta ni potrebno prijavljati oblastem, če letijo pod višino 250 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.