Rusi nad civiliste: Raketa zadela središče mesta

Foto: epa
Foto: epa
Na spletu zakrožil posnetek silovite eksplozije v mestu Harkov. Rusija odgovornost zavrača.
Oglej si celoten članek

Ruska vojska je ponoči okrepila napade na drugo največje ukrajinsko mesta Harkov na severovzhodu Ukrajine. Obsežno raketno obstreljevanje se je začelo takoj po prvem krogu pogajanj med Ukrajino in Rusijo. Rakete so padale na dele mesta, kjer se živi ali se nahaja civilno prebivalstvo. Zjutraj je eksplozija odjeknila na glavnem mestnem trgu, v neposredni bližini sedeža lokalne oblasti.

Nemška tiskovna agencija medtem poroča, da Rusija odgovornost za žrtve zavrača in trdi, da so ukrajinski nacionalisti sami obstreljevali mesta, ki so jih obkrožale ruske enote.

Rusija naj bi uporabila tudi prepovedano termobarično orožje, še poroča BBC, ki dodaja, da teh navedb ni mogoče neodvisno preveriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 41

  • 11:24 1. Marec 2022.

    Janša razlaga, da smo bili pred 30 leti isto kot sedaj Ukrajina. Ne Janezek, mi smo bili isto kot Donjeck …

  • 10:48 1. Marec 2022.

    Zavajanje in sprijena manipulacija je cist isto, kot je bilo v dobrih starih casih apokalipticne nad bolezni, kjer se je …

  • 10:37 1. Marec 2022.

    Tako kot v vsaki vojni so žrtve. Enako je bilo, ko so letala ZDA napadala države, ki so hotele prodajati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.