Svet
8855 ogledov

Rusi nad civiliste: Raketa zadela središče mesta

epa
Na spletu zakrožil posnetek silovite eksplozije v mestu Harkov. Rusija odgovornost zavrača.

Ruska vojska je ponoči okrepila napade na drugo največje ukrajinsko mesta Harkov na severovzhodu Ukrajine. Obsežno raketno obstreljevanje se je začelo takoj po prvem krogu pogajanj med Ukrajino in Rusijo. Rakete so padale na dele mesta, kjer se živi ali se nahaja civilno prebivalstvo. Zjutraj je eksplozija odjeknila na glavnem mestnem trgu, v neposredni bližini sedeža lokalne oblasti.

Rakete so letele tudi na stanovanjska naselja, po poročilih lokalnih oblasti je življenje izgubilo na stotine ljudi. "To se dogaja čez dan, ko ljudje odhajajo v lekarne, po hrano, vodo. To je zločin!" je dejal guverner regije Oleh Sinegubov. 

Nemška tiskovna agencija medtem poroča, da Rusija odgovornost za žrtve zavrača in trdi, da so ukrajinski nacionalisti sami obstreljevali mesta, ki so jih obkrožale ruske enote.

Rusija naj bi uporabila tudi prepovedano termobarično orožje, še poroča BBC, ki dodaja, da teh navedb ni mogoče neodvisno preveriti.

Komentarjev 41
  • Pišmevuh 11:24 01.marec 2022.

    Janša razlaga, da smo bili pred 30 leti isto kot sedaj Ukrajina. Ne Janezek, mi smo bili isto kot Donjeck in Lugansk.

  • QSprm 10:48 01.marec 2022.

    Zavajanje in sprijena manipulacija je cist isto, kot je bilo v dobrih starih casih apokalipticne nad bolezni, kjer se je trepetalo pod groznjo izrodkov uradne stroke o 90.000 mrtvih. Koliko "civilistov" do zob oborozenih je bilo v tej stavbi se ...prikaži več rezimskim propagandnim agencijam seveda ne bo zareklo. Kar posiljajte jim cim vec orozja in se pol cudite kako neki da ljudje umirajo. Tako to zgleda ko so psihopati za volanom te ladje norcev.

  • tlacan 10:37 01.marec 2022.

    Tako kot v vsaki vojni so žrtve. Enako je bilo, ko so letala ZDA napadala države, ki so hotele prodajati nafto v €. Putin je Ukrajincem dal možnost umika in predaje orožja. Kdor stopi v ring se lahko preda ali ...prikaži več pa obleži. Vedno zmaga močnejši.