Ranjeni alkaidovec v rokah policije

Foto: Žurnal24 Jemenski policiji je uspel veliki met. (Foto: Reuters)
V Jemnu so zajeli enega glavnih voditeljev teroristične skupine Al Kaida v državi, Mohameda al Hanka.
Oglej si celoten članek

Mohameda al Hanka so jemenske varnostne sile prijele v bolnišnici v provinci Amran, severno od prestolnice Sana.

Al Hank se je že v ponedeljek izognil aretaciji, sta pa bila med akcijo jemenskih oblasti ubita dva od njegovih sorodnikov, trije ljudje pa ranjeni. Danes so ga še z dvema skrajnežema prijeli v bolnišnici v mestu Rajda, kamor se je ranjen zatekel po pomoč.

 

Mohamed al Hank naj bi stal za grožnjami zahodnim interesom v Sani, zaradi katerih so nekatera tuja veleposlaništva zaprla svoja vrata.

Jemenskim oblastem, ki so v zadnjih dneh sprožile obsežno akcijo proti Al Kaidi v državi, sta se sicer danes v provinci Marib vzhodno od prestolnice predala še dva Al Kaidina skrajneža, tretji pa se je oblastem predal v Arhabu.

Ameriško veleposlaništvo, ki so ga zaradi teroristične grožnje Al Kaide na tuje interese v Jemnu zaprli v nedeljo, so po "uspešni varnostni operaciji" severno v torek znova odprli. Svoje delo medtem nadaljujejo tudi na britanskem in francoskem veleposlaništvu.

Jemen, država na jugu Arabskega polotoka, je v zadnjih letih postal zatočišče številnih skrajnih skupin. Nanj pa je mednarodna skupnost postala posebej pozorna potem, ko je prišlo na dan, da naj bi Al Kaida v Jemnu oborožila in izurila 23-letnega Nigerijca Umarja Farouka Abdulmutallaba, ki se je poskušal na božični dan razstreliti na letalu na poti iz Amsterdama v Detroit.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.