Ranjeni postal osumljenec za eksplozije

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Hrvaška policija je danes potrdila, da so 53-letnega hrvaškega državljana osumili namestitve in sprožitve dveh naprav, ki sta minuli teden eksplodirali v Zagrebu. Gre za osebo, ki je bila ranjena v drugi eksploziji v petek.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji neuradno poročajo, da gre za Vojislava Blaževića, ki je živel v bližini krajev eksplozij. Da imajo pravo osebo, potrjujejo sledi, dobljene na kraju obeh eksplozij.

Načelnik hrvaške kriminalistične policije Vitomir Bijelić je na večerni izredni novinarski konferenci napovedal, da bodo v naslednjih 24 urah zaslišali in vložili kazensko ovadbo proti 53-letnemu moškemu. Povedal je, da bodo osumljenca, ki je imel doslej status priče, nato verjetno premestili v bolnišnico za osebe, ki jim je odvzeta prostost. Osumljeni je bil v petkovi eksploziji nekaj po ponoči na avtobusni postaji mestnega prometa v zahodnem delu Zagreba lažje ranjen.

Policija ga sumi, da je sprožil tudi eksplozivno napravo, ki je v zgodnjih jutranjih urah v sredo zgodaj zjutraj eksplodirala na železniški progi pri postaji Podsused pod tovornim vlakom, le dober kilometer od petkove eksplozije.

Zavrača hrano

Bijelić je dodal, da posebna policijska ekipa, v kateri so tudi pripadniki varnostno-obveščevalne službe, nadaljuje preiskavo, da bi ugotovila motive napadalca ter morebitno udeležbo drugih oseb pri pripravi in izvedbi kaznivega dejanja.

V nadaljevanju preiskave bodo ugotovili, ali je šlo morda tudi za teroristično dejanje, ki ga policija vztrajno zavrača v povezavi z eksplozijama. Trdi namreč, da nimajo dovolj elementov za trditve o terorizmu.

Zaenkrat je moški osumljen povzročitve nevarnosti proti osebam in premoženju. Osumljenec je še vedno v bolnišnici Sester usmiljenk v Zagrebu, kamor so ga zaradi lažjih poškodb po rokah prepeljali po petkovi eksploziji, in zavrača hrano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.