Ratko Mladić na operacijo kile

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ratko Mladić, nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov, bo moral zaradi težav s kilo na operacijo. Datum posega še ni določen, je povedal njegov odvetnik.
Oglej si celoten članek

Ratko Mladić bo moral zaradi težav s kilo na operacijo, a datum posega še ni določen, je povedal njegov odvetnik Miloš Šaljić. Pojasnil je še, da operacije ne bo pred koncem poletnih počitnic haaškega sodišča.

Predstavniki haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije navedb o operaciji niso želeli komentirati, saj praviloma ne govorijo o zdravju svojih zapornikov oziroma pripornikov. Tiskovna predstavnica sodišča Norma Jelačić je, kot poroča STA, dejala le, da so vsi haaški priporniki deležni najboljše možne zdravstvene oskrbe in zdravljenja, tudi Mladić.

Potem ko je bil Mladić po 16 letih bega konec maja vendarle aretiran, so se pojavila ugibanja o njegovem domnevno slabem zdravstvenem stanju. Devetinšestdesetletnik naj bi namreč v minulih letih med drugim preživel več kapi. Kljub temu so zdravniki tako v Beogradu kot v Haagu, kamor so ga teden dni po aretaciji izročile srbske oblasti, ocenili, da je sposoben za sojenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.