Svet
12 ogledov

Ratko Mladić na operacijo kile

Ratko Mladić Reuters
Ratko Mladić, nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov, bo moral zaradi težav s kilo na operacijo. Datum posega še ni določen, je povedal njegov odvetnik.

Ratko Mladić bo moral zaradi težav s kilo na operacijo, a datum posega še ni določen, je povedal njegov odvetnik Miloš Šaljić. Pojasnil je še, da operacije ne bo pred koncem poletnih počitnic haaškega sodišča.

Predstavniki haaškega Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije navedb o operaciji niso želeli komentirati, saj praviloma ne govorijo o zdravju svojih zapornikov oziroma pripornikov. Tiskovna predstavnica sodišča Norma Jelačić je, kot poroča STA, dejala le, da so vsi haaški priporniki deležni najboljše možne zdravstvene oskrbe in zdravljenja, tudi Mladić.

Potem ko je bil Mladić po 16 letih bega konec maja vendarle aretiran, so se pojavila ugibanja o njegovem domnevno slabem zdravstvenem stanju. Devetinšestdesetletnik naj bi namreč v minulih letih med drugim preživel več kapi. Kljub temu so zdravniki tako v Beogradu kot v Haagu, kamor so ga teden dni po aretaciji izročile srbske oblasti, ocenili, da je sposoben za sojenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.