Razpuščena Mubarakova stranka

Foto: Žurnal24 Danes so Hosnija Mubaraka iz Šarm el Šejka prepeljali v vojaški objekt v Kairu.
Egiptovsko vrhovno sodišče je danes odredilo razpustitev in zaplembo premoženja politične stranke nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka, ki so ga danes iz Šarm el Šejka pripeljali v Kairo.
Oglej si celoten članek
Mubarakova stranka je imela več let popoln monopol nad političnim življenjem v Egiptu. Imela je veliko večino v parlamentu, kot tudi oblast nad ustanavljanjem novih strank v Egiptu.

Egiptovsko vrhovno sodišče je danes odredilo razpustitev in zaplembo premoženja politične stranke nekdanjega predsednika Hosnija Mubaraka. To je bila tudi ena glavnih zahtev protivladnih protestov, ki so potekali februarja letos.

Zaradi strahu, da bi se njegovi visoki predstavniki poskušali prebiti na visoke položaje tudi po njegovem odstopu, so aktivisti ves čas pritiskali na začasno vojaško oblast v Egiptu, naj ukine nekdanjo vladajočo Nacionalno demokratsko stranko.

Odločitev sodišča je bila hitra, saj v zadnjem času napetost med vojsko in aktivisti spet narašča. Aktivisti namreč obtožujejo vojsko, da ščiti pripadnike nekdanjega režima.

Pridržali Mubaraka in sinova
Pred nekaj dnevi je egiptovski generalni državni tožilec Mubaraku in njegovima dvema sinovoma odredil 15-dnevno pridržanje zaradi suma zlorabe položaja in vpletenosti v smrt okoli 800 ljudi med protivladnimi protesti v Egiptu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.