Razstrelili jezove zaradi poplav

Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez
V poplavah na Poljskem je umrlo 15 ljudi. Da bi oblasti preprečile najhujše, so že razstrelile nekatere jezove. Že zdaj pa je jasno, da bo škoda več milijard evrov.
Oglej si celoten članek

Močno deževje, ki se bo sicer po napovedih vremenoslovcev nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, in narasle vode so po prvih podatkih povzročili za več kot dve milijardi evrov škode.

Še bo deževalo
Poljakom vreme očitno ni naklonjeno. Po napovedih tamkajšnjih vremenoslovcev bo deževalo še nekaj dni.

Najhuje je bilo v ponedeljek v vasi Swiniary, ki je od glavnega mesta Varšava oddaljena 80 kilometrov. Narasla reka Visla je prebila tamkajšnji jez in povzročila 50 metrov dolgo luknjo.

"Enote za hitro posredovanje so razstrelile še ostali del nepoškodovanega jezu in omogočile vodi prost pretok," je dejala tiskovna predstavnica notranjega ministrstva Malgorzata Wozniak. "V številnih predelih Poljske so jezovi po tako obilnem deževju in naraslih vodah v zelo slabem stanju."

Foto: Žurnal24 poljska, poplave, reka, jez

Po besedah Wozniakove veliko nevarnost predstavljajo tudi plazovi na jugu Poljske, a na srečo gladina vode upada. "Takoj ko so začele reke upadati, so reševalci našli trupla ljudi, ki so bili pogrešani," je dejala Wozniakova.

Nemci v pripravljenosti
Zaradi naraslih voda so v pripravljenosti tudi Nemci. V nevarnosti so predvsem mesta ob reki Odri. Oblasti pričakujejo, da bi reka lahko prestopila bregove že konec tega tedna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.