Reforme niso "ženski posel"

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Več ukrajinskih organizacij za pravice žensk je vložilo tožbo proti ukrajinskemu premieru. Izjavil je, da vladne reforme niso "ženski posel".
Oglej si celoten članek

Premier Azarov, ki v vladi nima niti ene ženske, se je po številnih kritikah tako ukrajinskih kot tujih političark poskušal izvleči rekoč, da noče, da bi katerakoli ženska, še posebej, če ima otroke, delala več kot 15 ur dnevno, kot delajo številni ministri.

Predstavnica organizacije za človekove pravice La Strada Ukraine Katerina Levčenko je Azarov stavek opisala kot "neposredno diskriminacijo ukrajinskih žensk in mene osebno". Kot je dodala, je že vložila tožbo, to pa je naredila tudi Olena Suslova, vodja organizacije Svetovalni center za ženske.

Poleg tega je pred mesecem dni več deset aktivistk lokalne organizacije za človekove pravice po poročanju ameriške agencije AP protestiralo pred ukrajinsko vlado, policija pa je pridržala protestnico, ki se je začela slačiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.