Svet
5 ogledov

Reforme niso "ženski posel"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Več ukrajinskih organizacij za pravice žensk je vložilo tožbo proti ukrajinskemu premieru. Izjavil je, da vladne reforme niso "ženski posel".

Premier Azarov, ki v vladi nima niti ene ženske, se je po številnih kritikah tako ukrajinskih kot tujih političark poskušal izvleči rekoč, da noče, da bi katerakoli ženska, še posebej, če ima otroke, delala več kot 15 ur dnevno, kot delajo številni ministri.

Predstavnica organizacije za človekove pravice La Strada Ukraine Katerina Levčenko je Azarov stavek opisala kot "neposredno diskriminacijo ukrajinskih žensk in mene osebno". Kot je dodala, je že vložila tožbo, to pa je naredila tudi Olena Suslova, vodja organizacije Svetovalni center za ženske.

Poleg tega je pred mesecem dni več deset aktivistk lokalne organizacije za človekove pravice po poročanju ameriške agencije AP protestiralo pred ukrajinsko vlado, policija pa je pridržala protestnico, ki se je začela slačiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.