Reka pod udarom komarjev

Foto: Žurnal24 Panični Rečani zaradi nadležnih krvosesov ne morejo niti spati. (Foto: Shutterst
Komarji so letošnje poletje povsem okupirali Reko.
Oglej si celoten članek

Panični meščani so reški Oddelek za deratizacijo, dezinsekcijo in dezinfekcijo popolnoma zasuli s klici, saj ne vedo več, kako bi se branili pred nadležnim mrčesom. Neprijetnim krvosesom so se zoperstavili z zapraševanjem v naseljih Zamet, Marčeljeva Draga, Kantrida, Bivio in Podmurvice, toda zdi se, da so se komarji naselili tudi na Kozali, kjer leži mestno pokopališče, kjer imajo dovolj vode za razmnoževanje.

V podjetju, ki je opravilo dezinsekcijo, opozarjajo, da zapraševanje ni rešitev, s katero bi se dokončno znebili komarjev, saj na ta način uničujejo samo komarje, ki so v zraku, ne pa tudi njihovih legel, poroča hrvaški Novi list.

Invazijo komarjev so letos na Hrvaškem povzročile obilne padavine, nevšečnosti pa povzročajo predvsem tigrasti komarji. Njihovi piki so zelo boleči in povzročajo različne alergije, zlasti pa so neprijetni, ker so aktivni predvsem podnevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.