Svet
22 ogledov

Reka pod udarom komarjev

Panični Rečani zaradi nadležnih krvosesov ne morejo niti spati. (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Komarji so letošnje poletje povsem okupirali Reko.

Panični meščani so reški Oddelek za deratizacijo, dezinsekcijo in dezinfekcijo popolnoma zasuli s klici, saj ne vedo več, kako bi se branili pred nadležnim mrčesom. Neprijetnim krvosesom so se zoperstavili z zapraševanjem v naseljih Zamet, Marčeljeva Draga, Kantrida, Bivio in Podmurvice, toda zdi se, da so se komarji naselili tudi na Kozali, kjer leži mestno pokopališče, kjer imajo dovolj vode za razmnoževanje.

V podjetju, ki je opravilo dezinsekcijo, opozarjajo, da zapraševanje ni rešitev, s katero bi se dokončno znebili komarjev, saj na ta način uničujejo samo komarje, ki so v zraku, ne pa tudi njihovih legel, poroča hrvaški Novi list.

Invazijo komarjev so letos na Hrvaškem povzročile obilne padavine, nevšečnosti pa povzročajo predvsem tigrasti komarji. Njihovi piki so zelo boleči in povzročajo različne alergije, zlasti pa so neprijetni, ker so aktivni predvsem podnevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.