Rekordna količina toplogrednih plinov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Količina toplogrednih plinov je vse večja. V zadnjih desetih letih se je stanje bistveno poslabšalo, ugotavlja Svetovna meteorološka organizacija.
Oglej si celoten članek

Količina toplogrednih plinov v atmosferi je leta 2010 dosegla rekord. Lani je naraščala hitreje kot kadarkoli prej, je razbrati iz letnega poročila Svetovne meteorološke organizacije (SMO), ki obravnava razmere v zadnjih desetih letih. V primerjavi s časom pred razvojem industrije se je koncentracija toplogrednih plinov v ozračju – ogljikov dioksid, metan, dušikov oksid – povečala za 39 odstotkov oziroma 158 in 20 odstotkov.

Pred dnevi pa je poročilo o vremenskih pojavih objavila medvladna skupina Združenih narodov (ZN) o podnebnih spremembah. Zapisali so, da bodo podnebne spremembe do konca stoletja vse pogosteje vodile v ekstremne vremenske pogoje. Zimski dnevi bodo vse hladnejši, poletni vse toplejši, vse več bo suše in poplav, so zapisali. Dodali so, da bomo v Evropi do leta 2100 zaznali povišanje povprečne temperature za od dve do pet stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.