Renzi z rezervo v sestavljanje vlade

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski predsednik Giorgio Napolitano je vodjo Demokratske stranke, 39-letnega Mattea Renzija, imenoval za mandatarja za sestavo nove vlade.
Oglej si celoten članek

Do imenovanja prihaja, potem ko je v petek odstopil premier Enrico Letta. Ta se je za ta korak odločil, ker je Demokratska stranka z veliko večino potrdila Renzijev predlog za preoblikovanje vlade in mu tako odtegnila podporo.

Matteo Renzi je imenovanje sprejel z rezervo, običajno previdnostjo, ki bodočim premierjem omogoča seznanitev s stališči koalicijskih partnerjev, preden uradno prevzamejo položaj.

Renzi je po sestanku z Napolitanom napovedal, da bo pogovore za oblikovanje nove vlade začel v prihodnjih 24 urah. Napovedal je program reform, ki naj bi jih izvedli v prihodnjih nekaj mesecih. Za to pa mora doseči dogovor z desnosredinsko stranko.

"V teh težkih razmerah bom prinesel vso energijo in predanost, ki jo lahko nudim," je dejal po sestanku. Razmere so namreč resne in nujno jih je rešiti hitro. Njegovi načrti so zelo optimistični, saj napoveduje politično reformo, reformo trga delovne sile, davčno reformo in prevetritev javne uprave.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.