Reševale pse in umrle

Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Krivdo za nesrečo pripisujejo oblastem.
Oglej si celoten članek

Na Slovaškem so utonile tri ženske, ko so reševale pse iz zavetišča, ki so ga ogrožale poplave. Po navedbah policije in zavetišča je ženske pri reševanju v sredo zvečer odnesel tok narasle reke Muran pri kraju Revuca v osrednjem delu Slovaške, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Truplo ene ženske so reševalci našli ponoči, dve ženski pa še iščejo, a sta najverjetneje mrtvi. To domnevno je po srečanju z reševalci potrdil tudi slovaški premier Peter Pellegrini.

Iz zavetišča so sporočili, da so skupaj z ženskami utonili tudi trije psi.

Organizacija, ki vodi zavetišče, je preko Facebooka krivdo za nesrečo pripisala oblastem. Če bi se mestne oblasti že čez dan odzvale na opozorila borcev za pravice živali in poslale pomoč, bi lahko živali pravočasno prepeljali na varno, so zapisali. Zaradi neodzivnosti oblasti so morali prostovoljci na lastno pest organizirati reševanje zvečer, ko je bila raven vode že nevarno visoka.

Močno deževje Ulice popolnoma pod vodo, avtomobili "pluli" po cestah

Foto: Profimedia Sveče

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.