Svet
11773 ogledov

Ulice popolnoma pod vodo, avtomobili "pluli" po cestah

Poplavljen Zagreb
1/4
24sata
Promet v Zagrebu je zaradi močnega deževja popolnoma kolapsiral.

Zaradi neurja z močnim deževjem včeraj v popoldanskih in večernih urah so morali gasilci na širšem območju Zagreba posredovati kar 230 krat. 

Največ je bilo izčrpavanja vode iz poplavljenih področij, odstranjevati pa so morali tudi porušena drevesa. 

Močno deževje je poplavilo glavne prometnice, popolnoma je bil paraliziran promet v zahodnem delu mesta, kjer je voda zalila cestni podhod na Ulici Velimira Škorpika. 

Video poplavljenega podhoda: 

Poplavljen podhod v Zagrebu | Avtor: Facebook Facebook

Po poročanju bralcev spletnega portala 24sata.hr je bil včeraj poplavljen podvoz na Škorpikovi ulici, avti so "pluli" po Borongajski ulici, prav tako je bila slaba situacija v bližini glavne železniške postaje. 

Zagrebčani, ki se pritožujejo zaradi sistema za odtekanje vode, se na Facebookovi spletni "Gajnice jučer danas sutra" (Gajnice včeraj, danes, jutri) norčujejo s fotomontažo slike, na kateri je pod poplavljenih podhodom trajekt Jadrolinije.

Fotomontaža na Facebookovi strani Gajnice včeraj, danes, jutri | Avtor: Facebook Facebook

Voda je zalila tudi skladišče neprofitne prostovoljne organizacije Mali Zmaj, ki skrbi za siromašne in zapostavljene otroke. 

"Otroci so bili v igralnici, ko je začela pritekati voda. V roku nekaj minut je bilo vse pod vodo. Otroke smo morali evakuirati," je za 24sata povedala predsednica društva. "To so bili majhni otroci, stari od enega leta naprej. Nismo mogli storiti ničesar, 200 kvadratnih metrov našega skladišča je bilo pod vodo."

Poplavljen Zagreb | Avtor: 24sata 24sata

Na zahodnem kolodvoru je okoli 18.30 izbruhnil požar, ki so ga gasilci pogasili do 19. ure, ponoči je na prizorišču požara ostala požarna straža.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.