Reveži ob 4500 stanovanj

Foto: Žurnal24 Temnopolto prebivalstvo v revnih predelih New Orleansa trepeta za stanovanja.
Policija v New Orleansu se je spopadla s protestniki, ki so poskušali vdreti na sejo mestnega sveta, na kateri so odločali o subvencioniranih stanovanjih.
Oglej si celoten članek

Na seji mestnega sveta so odločali o načrtu za rušenje okoli 4500 subvencioniranih stanovanj in hiš v sklopu novega zazidalnega načrta. Mestni svetniki so potem pod policijsko zaščito načrt soglasno potrdili.

Zvezno ministrstvo za stanovanja in urbani razvoj se je odločilo, da poruši določene dele mesta New Orleans, ki so bili najbolj prizadeti v orkanu Katrina leta 2005. Gre za najrevnejše predele, kjer v subvencioniranih stanovanjih živi temnopolto prebivalstvo. Ljudje se bojijo, da bodo ostali brez dostopnih stanovanj. Ministrstvo sicer zagotavlja, da bodo zgradili dovolj novih subvencioniranih stanovanj za vse, kar je zagotovil tudi mestni svet New Orleansa.

Kritikov pa to ni zadovoljilo in so se želeli udeležiti seje mestnega sveta, ki pa je že bila polna podpornikov načrta. Policija je množici nekaj več kot sto ljudi preprečila dostop in vnel se je krajši spopad, pri čemer je policija uporabila solzivec in elektrošoke. Aretiranih je bilo 15 ljudi, v bolnišnici pa so končali štirje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.