Svet
10 ogledov

Reveži ob 4500 stanovanj

Temnopolto prebivalstvo v revnih predelih New Orleansa trepeta za stanovanja. Žurnal24 main
Policija v New Orleansu se je spopadla s protestniki, ki so poskušali vdreti na sejo mestnega sveta, na kateri so odločali o subvencioniranih stanovanjih.

Na seji mestnega sveta so odločali o načrtu za rušenje okoli 4500 subvencioniranih stanovanj in hiš v sklopu novega zazidalnega načrta. Mestni svetniki so potem pod policijsko zaščito načrt soglasno potrdili.

Zvezno ministrstvo za stanovanja in urbani razvoj se je odločilo, da poruši določene dele mesta New Orleans, ki so bili najbolj prizadeti v orkanu Katrina leta 2005. Gre za najrevnejše predele, kjer v subvencioniranih stanovanjih živi temnopolto prebivalstvo. Ljudje se bojijo, da bodo ostali brez dostopnih stanovanj. Ministrstvo sicer zagotavlja, da bodo zgradili dovolj novih subvencioniranih stanovanj za vse, kar je zagotovil tudi mestni svet New Orleansa.

Kritikov pa to ni zadovoljilo in so se želeli udeležiti seje mestnega sveta, ki pa je že bila polna podpornikov načrta. Policija je množici nekaj več kot sto ljudi preprečila dostop in vnel se je krajši spopad, pri čemer je policija uporabila solzivec in elektrošoke. Aretiranih je bilo 15 ljudi, v bolnišnici pa so končali štirje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.