Richard Branson pri 67 letih v podvig življenja

Foto: Epa
Foto: Epa
Miljarder in raziskovalec Richard Branson je razkril, kaj namerava storiti v roku "nekaj mesecev".
Oglej si celoten članek

Šef Virgina sir Richard Branson je povedal, da se intenzivno pripravlja na polet v vesolje. "Udeležujem se treningov za astronavte. Imam intenziven fitnes program, program v centrifugi in še druge treninge, zato upam, da bo moje telo pripravljeno, ko bom poletel v vesolje."

67-letni britanski multimilijarder vse od leta 2004 intenzivno vlaga v komercialne polete v vesolje, v ta namen je tudi ustanovil družbo Virgin Galactic, ki je po neuspelem in tragičnem prvem poskusu (l. 2014) nedavno uspešno izvedla polet plovila SpaceShipTwo izven dosega Zemljine težnosti. 

Branson v tekmi tekmuje z Elonom Muskom (Space X) in Jeffom Bezosom (Amazon), in kot pravi, mu je predvsem ustanovitelj Amazona glavni tekmec pri cilju biti prvi, ki bo popeljal turiste v vesolje. A Branson po pisanju BBC poudarja, da je glavno načelo te zdrave konkurence varnost.

Foto: Žurnal24 Branson in Welsh na minipodmornici. (Foto: Reuters)

Branson upa, da bo sam med prvimi turisti in da trenutno priprave potekajo po načrtih. Med treningom v centrifugi se mora med drugim pripraviti na peklenske sile, ki delujejo na telo med vzletom in vnovičnim povratkom v Zemljino atmosfero, kar pri njegovi starosti ni več enostavno.

Branson je znan kot človek, ki si zastavlja nepredstavljivo visoke cilje. V 70. ih je potem, ko je zaradi davčnih bližnjic skoraj spravil starše ob družinsko hišo, obogatel v glasbeni industriji, nato pa nadaljeval z vlaganji v IT, železniški in letalski industriji. 

Znan je po večkratnih dolgih potovanjih z balonom med celinami in potovanji z jadrnicami, v zadnjih letih je tudi aktivni borec proti globalnemu segrevanju in ustanovitelj različnih skladov. Njegovo bogastvo ocenjujejo na 5,1 milijarde evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.