Svet
2113 ogledov

Richard Branson pri 67 letih v podvig življenja

Richard Branson Epa
Miljarder in raziskovalec Richard Branson je razkril, kaj namerava storiti v roku "nekaj mesecev".

Šef Virgina sir Richard Branson je povedal, da se intenzivno pripravlja na polet v vesolje. "Udeležujem se treningov za astronavte. Imam intenziven fitnes program, program v centrifugi in še druge treninge, zato upam, da bo moje telo pripravljeno, ko bom poletel v vesolje."

67-letni britanski multimilijarder vse od leta 2004 intenzivno vlaga v komercialne polete v vesolje, v ta namen je tudi ustanovil družbo Virgin Galactic, ki je po neuspelem in tragičnem prvem poskusu (l. 2014) nedavno uspešno izvedla polet plovila SpaceShipTwo izven dosega Zemljine težnosti. 

Branson v tekmi tekmuje z Elonom Muskom (Space X) in Jeffom Bezosom (Amazon), in kot pravi, mu je predvsem ustanovitelj Amazona glavni tekmec pri cilju biti prvi, ki bo popeljal turiste v vesolje. A Branson po pisanju BBC poudarja, da je glavno načelo te zdrave konkurence varnost.

Branson in Welsh na minipodmornici. (Foto: Reuters) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Branson upa, da bo sam med prvimi turisti in da trenutno priprave potekajo po načrtih. Med treningom v centrifugi se mora med drugim pripraviti na peklenske sile, ki delujejo na telo med vzletom in vnovičnim povratkom v Zemljino atmosfero, kar pri njegovi starosti ni več enostavno.

Branson je znan kot človek, ki si zastavlja nepredstavljivo visoke cilje. V 70. ih je potem, ko je zaradi davčnih bližnjic skoraj spravil starše ob družinsko hišo, obogatel v glasbeni industriji, nato pa nadaljeval z vlaganji v IT, železniški in letalski industriji. 

Znan je po večkratnih dolgih potovanjih z balonom med celinami in potovanji z jadrnicami, v zadnjih letih je tudi aktivni borec proti globalnemu segrevanju in ustanovitelj različnih skladov. Njegovo bogastvo ocenjujejo na 5,1 milijarde evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.