Magazin > VIP
27 ogledov

Milijarder Branson ima novo igračko

Branson in Welsh na minipodmornici. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Richard Branson si je kupil minipodmornico, s katero namerava raziskati Pacifik.

Očitno je, da ima Richard Branson močno raziskovalno žilico in izjemno debelo denarnico. Lastnik Virgin Group, ki zajema kar 400 podjetij, si je namreč privoščil novo zelo drago igračko – podmornico za dve osebi, s katero namerava raziskati globine Tihega oceana.

Podmornica ima posebno krilo, s katerim naj bi se bilo mogoče spustiti več kot 6000 metrov globoko. "Na Luni je bilo več ljudi kot na tej globini," se je pohvalil milijarder. Za krmilom plovila bo sedel ameriški jadralec Chris Welsh. Prva destinacija je že znana. Konec leta se bo dvojica podala v Marianski jarek, ki velja za najgloblji del svetovnih oceanov. Globok je 11 tisoč metrov.  

Welsh poudarja, da je njuna ekspedicija nadvse nevarna. Vsaka poškodba plovila je zanju lahko smrtna obsodba.

A nevarnosti Bransona še nikoli niso ganile. Njegove domišljije prav nič ne more omejiti. V preteklosti se je sicer bolj kot z morji ukvarjal z vesoljem. Njegovo podjetje Virgin Galactic bo namreč že naslednje leto začelo s komercialnimi poleti v vesolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.