Risanki Gasilec Samo in Mojster Miha umikajo s sporeda

Takšno politiko imajo že dlje časa, a se v risanke doslej niso vtikali.
Oglej si celoten članek

Britanski BBC je dve izjemno priljubljeni risanki – Gasilca Sama in Mojstra Miho – umaknil s sporeda. Razlog: Radi bi uravnotežili pripadnost spolov v otroškem programu.

Ob teh dveh risankah je od leta 2000 oziroma 2001 zraslo kup generacij britanskih otrok, a zdaj se morata umakniti risankam, v katerih imajo glavne vloge deklice.

Na BBC že dlje časa vodijo politiko, s katero bi radi dosegli izenačitev zastopanosti žensk in moških v svojem programu. Posledica tega je, da so nekatera ključna mesta že zasedle ženske.

A področja animacije se doslej niso dotikali.

Iz BBC so zdaj sporočili, da Gasilca Sama in Mojstra Mihe ne bodo več predvajali. Namesto njiju bodo predvajali risanki Bitz in Bob, o deklici inženirki in njenem bratu, in Zaklad prvakov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:22 18. December 2017.

    Sinu bom še danes kupil Barbiko ;)

  • 09:00 17. December 2017.

    pranje možganov oz. reprogramiranje se začne z ranim otroštvom, pa se ga niti ne zavedamo, ker so sublimirana sporočila tako …

  • 08:56 17. December 2017.

    pa naj naredijo ženske like zraven mojstra Mihe in gasilca Samota, pa bodo uravnoteženo gasili in kopali s krampom :-) …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.