Svet
17181 ogledov

Risanki Gasilec Samo in Mojster Miha umikajo s sporeda

1/2
Takšno politiko imajo že dlje časa, a se v risanke doslej niso vtikali.

Britanski BBC je dve izjemno priljubljeni risanki – Gasilca Sama in Mojstra Miho – umaknil s sporeda. Razlog: Radi bi uravnotežili pripadnost spolov v otroškem programu.

Ob teh dveh risankah je od leta 2000 oziroma 2001 zraslo kup generacij britanskih otrok, a zdaj se morata umakniti risankam, v katerih imajo glavne vloge deklice.

 | Avtor:
Na BBC že dlje časa vodijo politiko, s katero bi radi dosegli izenačitev zastopanosti žensk in moških v svojem programu. Posledica tega je, da so nekatera ključna mesta že zasedle ženske.

A področja animacije se doslej niso dotikali.

Iz BBC so zdaj sporočili, da Gasilca Sama in Mojstra Mihe ne bodo več predvajali. Namesto njiju bodo predvajali risanki Bitz in Bob, o deklici inženirki in njenem bratu, in Zaklad prvakov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Mali Miha 06:22 18.december 2017.

    Sinu bom še danes kupil Barbiko ;)

  • Avatar praufo
    praufo 09:00 17.december 2017.

    pranje možganov oz. reprogramiranje se začne z ranim otroštvom, pa se ga niti ne zavedamo, ker so sublimirana sporočila tako dobro skrita, imajo pa svoj namen

  • vanilijevpuding 08:56 17.december 2017.

    pa naj naredijo ženske like zraven mojstra Mihe in gasilca Samota, pa bodo uravnoteženo gasili in kopali s krampom :-) ...še te risanke, ki so daleč boljše od ostalih bodo dali offline.