Rodila na trajektu pri Cresu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V noči na nedeljo so na pomoč nosečnici z otoka Cres poslali trajekt, ženska pa je nato rodila na palubi.
Oglej si celoten članek

Noč s sobote na nedeljo bo za vedno zapisana v zgodovino najnovejšega trajekta Jadrolinije, ki nosi ime Kornati in je bil splavljen lani.

Na poziv hrvaške uprave z zaščito in reševanje je namreč trajekt sredi noči krenil na pomoč nosečnici z otoka Cres. Načrt je bil, da jo še pravočasno prepeljejo na Krk, od tam pa po kopenski poti do porodnišnice v Reki, je poročal Jutarnji list.

Iz luke Marga na Cresu je trajekt izplul ob 3.45, v Valbiski na Krku so ga pričakovali 25 minut kasneje. A popadki so bili že prehudi in ženska je v tem času na krovu sto metrov dolge ladje rodila zdravo deklico. Ob njej je bilo sicer tudi medicinsko osebje, tako da večjih zapletov ne pričakujejo.

Trajekt je bil v nočnih urah najboljše sredstvo za prevoz. Še posebej na od celine bolj oddaljenih hrvaških otokih je včasih težko priti do pravočasne bolnišnične zdravniške pomoči. V primeru nosečnic slednje tako velikokrat odplujejo na celino tudi po mesec pred napovedanim rokom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.