Svet
77 ogledov

Rodila na trajektu pri Cresu

Trajekt Jadrolinija Profimedias
V noči na nedeljo so na pomoč nosečnici z otoka Cres poslali trajekt, ženska pa je nato rodila na palubi.

Noč s sobote na nedeljo bo za vedno zapisana v zgodovino najnovejšega trajekta Jadrolinije, ki nosi ime Kornati in je bil splavljen lani.

Na poziv hrvaške uprave z zaščito in reševanje je namreč trajekt sredi noči krenil na pomoč nosečnici z otoka Cres. Načrt je bil, da jo še pravočasno prepeljejo na Krk, od tam pa po kopenski poti do porodnišnice v Reki, je poročal Jutarnji list.

Iz luke Marga na Cresu je trajekt izplul ob 3.45, v Valbiski na Krku so ga pričakovali 25 minut kasneje. A popadki so bili že prehudi in ženska je v tem času na krovu sto metrov dolge ladje rodila zdravo deklico. Ob njej je bilo sicer tudi medicinsko osebje, tako da večjih zapletov ne pričakujejo.

Trajekt je bil v nočnih urah najboljše sredstvo za prevoz. Še posebej na od celine bolj oddaljenih hrvaških otokih je včasih težko priti do pravočasne bolnišnične zdravniške pomoči. V primeru nosečnic slednje tako velikokrat odplujejo na celino tudi po mesec pred napovedanim rokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.