Rojevala s štirimi promili v krvi

Foto: Žurnal24
31-letna Poljakinja Maria je s 4,26 promila alkohola v krvi rodila punčko. Do zdaj je rodila že štiri otroke, a noben ne živi pri njej.
Oglej si celoten članek

Deklica je ob rojstvu tehtala 900 gramov. Ima poškodovana jetra in osrednji živčni sistem. Težko bo preživela, menijo zdravniki.

Njena mati, 31-letna Maria, je rodila že štiri otroke in vsi živijo pri posvojiteljih. Ona večinoma živi kar na ulici in se opija s prijatelji. Ko je dobila popadke, ni odšla v bolnišnico, temveč v lokal in tam naročila vodko.

Ko so njeni prijatelji dojeli, da potrebuje pomoč, so poklicali rešilca. Odpeljali so jo naravnost v porodnišnico. Ker je imela v krvi štiri promile alkohola, ni razumela, kaj zdravniki od nje zahtevajo. Porod na srečo ni trajal dolgo.

Deklico so nemudoma odpeljali v bolnišnico v Gdansku. Zdravniki se čudijo, da je še živa. Dali so jo v inkubator, menijo pa, da nima veliko možnosti za preživetje. Mati je trenutno še v bolnišnici. Ko bo odkorakala ven, jo čaka kazenska ovadba zaradi ogrožanja otrokovega zdravja. Grozi ji petletna zaporna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.